Halassy Marianna

Halassy Marianna Budapesten született, ahol iskolái befejezése után mint népi iparművész dolgozott. Népművészeti ismereteinek bővítése érdekében bejárta az országot, aminek során nemcsak a falusi ember művészetével, de annak életstílusával is megismerkedett. Ez a tapasztalás elmélyítette benne a környezettel való harmonikus élet kialakításának fontosságát.

1982-ben egy súlyos betegség új irányba terelte életét. A modern orvostudomány nem kínált hatásos megoldást gondjára, így holisztikus gyógymódok irányában kezdett el kutatni. Megismerkedett a helyes táplálkozás és a gyógynövények fontosságával, a Hatha-jógával, hipnózissal, a taoista filozófia és a hagyományos kínai orvoslás alapelveivel. Rendszeres alkalmazásukkal néhány hónap alatt visszanyerte egészségét.

1984-ben az Egyesült Államokba költözött, ahol folytatta tanulmányait. Magas szintű képzettséget szerzett a gyógyászati és fogászati hipnoterápiában, regressziós terápiában és NLP (Neurolingviszikai Programozás) technikában. A Feng Shui Kutatóközpontnál (FSRC), Joseph Yu mester irányítása alatt mélyítette tudását a taoista tudományokban. Azóta is folyamatosan képzi magát a klasszikus feng shui, a kínai asztrológia és az Yi Jing területén. Oktatóként és tanácsadóként rendelkezésre áll az Egyesült Államokban és Magyarországon.

1999-ben megalapította CHI (Creative Healing Institute) intézetet azzal a céllal, hogy segítse az egyént az önmegvalósítás legmagasabb szintjének elérésében, a harmónia megteremtésével önmagában és környezetében. Minél szélesebb körben igyekszik megismertetni azt a meghatározó és beható hatást, amelyet gondolkodásunk és az általunk nem érzékelhető univerzális erő gyakorol életünkre.

2003-ban Yu mestertől felhatalmazást kapott az oktatásra, és engedélyt a FSRC tananyagának magyar nyelvű fordítására.

2004 júliusában Magyarországon először indított el tradicionális fengshui levelező tagozatot.

Azóta elkészült a Négypilléres Sorselemzés tananyagának fordítása is, így 2006 februárjában elindult a kínai asztrológia magyarországi levelező csoportja is.